De Hogeschool van Amsterdam dook net als ik in de kledingkasten...

....en publiceerde deze week het rapport : Measuring the Dutch Clothing Mountain.

Hoe kunnen we beter omgaan met het milieu en de Nederlandse kledingberg laten slinken?  Want die is enorm. Dat zeggen de cijfers, en dat kom ik inderdaad elke keer tegen als ik met mijn klanten een coaching sessie heb. 

Interessant is dat volgens aanbevelingen uit het onderzoek "consumenten en de kledingindustrie zich beter ervan bewust moeten worden dat minder kledingstukken bijdragen aan een beter milieu. Daarnaast moeten consumenten de kledingkast meer gaan visualiseren: wat hangt er al en hoef ik dus niet meer te kopen? Ook adviseren de onderzoekers om eens met een andere blik naar onze kleding te kijken. Zo kunnen we met bestaande items nieuwe combinaties maken. Winkeliers kunnen bovendien tweedehands kleding aan hun aanbod toevoegen. Door tweedehands aankopen te promoten, krijgt gedragen kleding op die manier een tweede leven en belandt het minder vaak bij het grofvuil." 

Dit is precies, maar dan ook precies waar ik me hard voor maak. 

Dus, wil jij leren combineren met wat er hangt in je kast, ook die kleding aantrekken die nu onderop je stapels ligt of achterin je kast, de adresjes voor de beste vintage en tweedehands kleding krijgen, er elke dag geweldig uitzien met spullen die gewoon in je kast hangen, tips krijgen over hoe jij er op je mooist uit kunt zien en ook nog eens duurzaam bezig zijn, boek dan nu meteen een coaching sessie met mij! 

Zie je snel in jouw kledingkast.