Styling is een kledingstuk aanpassen!

Een verschil maken in je kledingkast, hoe doe je dat nu heel eenvoudig?

Trek je rok of jurk eens hoger op. Of als je een broek aan hebt, rol je pijpen eens twee keer om. Maak een foto van jezelf als je in de spiegel kijkt. En nu trek je je rok, jurk of broek weer zoals ie zat. En nu maak je weer een foto.

Kijk goed naar de 2 foto's. Swipe naar links en swipe naar rechts. Wat zie je? Wat wil je laten zien? Wat kan anders?

Als je een kledingstuk aantrekt ben je geneigd om dat kledingstuk te accepteren zoals het is. Zoals het valt. Zoals het in de winkel hangt. Zoals het op het plaatje eruit ziet in het magazine. Maar dan vergeet je even dat het kledingstuk is gemaakt voor de massa (tenzij je een tailor made piece hebt). Maar goed, ben jij de massa? Nee jij bent uniek. En dus valt dat kledingstuk anders bij jou dan bij je vriendin. Of je zus. Of je collega. Dus leer anders kijken. En pas dat kledingstuk aan, aan jouw lijf en verhoudingen.

Je kunt eens goed kijken met bijvoorbeeld je rok:

- Hoeveel been wil je laten zien? Kijk eens hoe je verhoudingen van je lijf zijn als je je rok boven je knie trekt of erop of net eronder. 3 manieren vraag ik je dus te testen en elke keer een foto maken.

En met een broek:

- Kijk eens naar je enkel als je daar een opvallende sok draagt. Wat doet het met je outfit als je broek 1 keer oprolt (desnoods naar binnen omslaan)? En dan nog eens een keer. Of als je niks oprolt.

Waarom zou je die foto nemen? Om 2 redenen:
- omdat je dan de 2 lengtes goed met elkaar kunt vergelijken.
- omdat je dan van een afstand naar jezelf kijkt van hoofd tot teen, i.p.v. dat je vanuit de hoogte van je ogen naar beneden zit te koekeloeren.

Veel plezier ermee!