Wie ben ik?

Die indiaan ben ik, Chiara, geboren in Colombia, opgegroeid in Nederland en ik woon nu in Amsterdam. ‘Indiaan’ slaat op mijn uiterlijk, mijn roots, maar het staat voor mij onder andere ook voor kleurrijk, vrij zijn en het hebben en geven van inzicht. En voor ‘veren’ natuurlijk, als het goed is voel jij je zo licht als een veertje na onze ontmoeting.

Wat weet jij van styling?

Liever noem ik mezelf een style coach, omdat ik graag met je in gesprek ga over jou en je persoonlijke stijl, in plaats van je ‘aan te kleden’. Hoe dan ook, zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door kleding en wat het met iemand doet. Het zat er al vroeg in. Ik struinde als meisje met mijn moeder stoffenmarkten af om onze eigen kleding te maken. Sieraden en lipstick hoorden erbij. Mijn oma was een rolmodel met een fantastische eigen stijl met kleurrijke creaties, prints en grote zonnebrillen.

Oké, van huis uit meegekregen dus…

Later zag ik door mijn werk in een marketing- en mode-omgeving hoeveel het kan uitmaken wat je aantrekt en hoe je je presenteert. Natuurlijk, het gaat om de binnenkant, maar jouw buitenkant kan je innerlijk zo mooi reflecteren!

Wat draag je zelf?

Zelf hou ik van experimenteren en uitersten: ik heb tatoeages, draag opvallende sieraden, ik combineer vintage hippiejurken met gympen, maar heb ook minimalistische designkleding en hoge hakken in mijn kast. Alle trends ken ik, maar volgen doe ik ze niet per se. Ik draag wat bij mij past, bij mijn stemming, bij de periode waarin ik zit, niet omdat het toevallig ‘in’ is.

Maar mijn stijl is heel anders dan die van jou…

Je bedoelt meer dat je graag een specifieke designer draagt? Of een roze legging met flatjes? Geweldig, als jij het maar mooi vindt! Wat ook jouw voorkeur heeft, dat maakt mij niet uit. We kijken naar jou en wat er in jouw kast hangt, wie jij wilt zijn.

En wat als veel kleding niet meer past, letterlijk of figuurlijk?

Geloof me, ik snap waar mensen tegenaan kunnen lopen qua kleding. Mijn lijf is na twee zwangerschappen ook veranderd. Inmiddels weet ik goed waar ik me lekker bij voel en wat bij me past. Vaak hoor ik: ‘dit is echt helemaal Chiara’. Dat wil jij toch ook? Hoe lekker is het als je echt je eigen stijl hebt. Dat je ’s ochtends niet lang hoeft na te denken, maar meteen mooie, bij jou passende kledingstukken kunt pakken. Klaar voor de dag! Dat gaan we ook uit jouw kast halen.

Quotes van Chiara

‘Kleed jezelf voor jezelf.”
 
Kleding is niks anders dan een stuk stof. Als je er zo naar gaat kijken, dan zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos.
Als je iets draagt, own it!
Winkel in je eigen kledingkast!