Op mijn werk krijg ik complimenten

Rolinda: "Van te voren was ik een beetje nerveus: mijn kast was een puinhoop en ik had het gevoel dat ik behoorlijk door de mand zou vallen met een style coach op bezoek: veel te weinig leuke kleren!

Ik had me vast voorgenomen om vóórdat Chiara kwam snel mijn kast wat op te ruimen maar dat kwam er natuurlijk niet van. Snel nog een paar dingen apart gelegd zoals ze had gevraagd en mijn zomerkleren opgediept uit de kelder. En daar gingen we dan. Meteen was ik het gevoel van lichte paniek kwijt, want Chiara liet me heel duidelijk voelen: dit ging om mij! We gingen samen door al mijn kleren heen, iets waar ik normaal gesproken nooit de tijd voor neem. Ze liet me zelf keuzes maken: wat was prima, wat was eigenlijk super tof en wat moest nu echt eens mijn kast uit. Samen ontdekten we dat er best hele gave kledingstukken in mijn kast lagen, ze waren alleen bedolven onder ladingen shirtjes, broeken en truien die te oud of te groot waren.

Ook kwamen we erachter dat er zich minstens 5 roze kledingstukken in mijn kast hadden verschanst, terwijl ik een gruwelijke hekel heb aan het dragen van roze! Eén van de dingen die ik aan had gegeven te willen verbeteren is wat verzorgder door t leven te willen gaan. Chiara gaf me tips waarmee dat makkelijk kan, zoals het dragen van oorbellen of goeie riemen. En vooral zorgde ze ervoor dat ik weer overzicht in mijn kast kreeg, waardoor fijne kledingstukken vooraan en in zicht liggen. Last but not least verplaatste ze zonder blikken of blozen de kleding van mijn geliefde naar de vakken achterin de kast: ik moet ten slotte kiezen uit veel meer soorten kleding zoals rokjes, jurkjes, vesten en truien, terwijl hij iedere dag een shirt, broek en trui van de stapel pakt zonder zich verder al te druk te maken. (Misschien ook maar eens een Indiaan in zijn kast-gedeelte laten mee kijken?).

We zijn nu een paar weken verder en ik heb mijn kast nog steeds netjes op orde. Hij is ook niet meer zo overvol, dus is prima bij te houden. Ik heb wat oorbellen bij gekocht maar combineer vooral mijn eigen kleding weer beter. Op mijn werk krijg ik complimenten en ik voel me goed! Ik kan iedereen aanraden om met Chiara eens door je kast heen te gaan, ze geeft advies op maat en zorgt ervoor dat je zelf weer blij bent met wat je hebt. Het was een groot cadeau om deze Indiaan in mijn kast te hebben!!"