Boost in zelfvertrouwen

Hoe was jouw jeugd? Hoe waren jouw tienerjaren? Was die tijd doorspekt met vrijheid, ruimte, creativiteit en of zelfexpressie?

Als dat zo is, dan ben ik blij voor je en denk ik dat je daar (on)bewust nog de positieve gevolgen van merkt.

Dagelijks spreek ik vrouwen voor wie dat niet zo geldt. Vrouwen die van jongs af aan vooral nee te horen kregen. Nee op wie ze wilden zijn, nee op welke dromen ze hadden, nee op wat voor ideeën ze hadden en nee op wat ze aan wilden trekken. Daarbij gold ook vaak: 1. “Gedraag je niet zo gek, steek niet je kop boven dat maaiveld, loop maar mee met de stroom”. 2. “En tijd/geld/energie aan jezelf besteden? Doe niet zo verwend, dat moet je eerst verdienen. Dat kan niet zomaar”.

Wat ik zie waar dit vaak in resulteert is dat deze vrouwen zich niet genoeg voelen. Zelfvertrouwen missen. Zich niet gehoord of gezien achten. En twijfelen bij beslissingen die ze nemen, in bedragen die ze uitgeven of welke outfit uit de kast te trekken in de ochtend.

Dat kan anders. Vanaf dat ik het me kan herinneren krijg ik de vraag waarom ik zo donker ben en mijn moeder zo blond? Waarom ik zoveel kleur draag en zo nodig moet opvallen? Waarom ik zo hard huil, praat, lach, alles zo hard? Waarom, waarom, waarom.

En wat deed ik tijdens mijn jeugd als reactie op al die vragen? Ik probeerde te veranderen, ik probeerde me aan te passen. Dat werkte even en ik merkte dat ik meekwam. En dat ik tegelijkertijd mezelf verloor. En dat ik uitgeput raakte en dat ik er toch nooit helemaal bij hoorde. Omdat ik een trucje deed en mijn acties niet van binnenuit kwamen maar werden opgelegd.

Ik veranderde van een luidruchtige kleurrijke Chiara in een stille Chiara die langzaamaan heel verdrietig en boos werd. En ik besloot: “Ik wil mezelf zijn”. En dus besteedde ik tijd in het achterhalen wie ik was. En hoe ik dat wil weergeven met mijn uiterlijk. En ook waar ik mijn tijd, energie en geld in wil steken. En nu? Nu vier ik mezelf. En weet ik met wie ik me omring en naar wie ik luister als ik vrijheid, ruimte, creativiteit en of zelfexpressie wil.

Hoe ik dat aanpakte en hoe ik dat nog dagelijks toepas is waar ik jou mee kan inspireren. Jezelf leren te zijn en een boost in zelfvertrouwen opbouwen, ik neem je tijdens jouw kastsessie mee hoe dat te verkrijgen. Ik lever je de shortcut versie, zodat je er niet zo lang over hoeft te doen als ik. Zodat veel voor jou in je leven als een Ja gaat voelen in plaats van dat je je laat leiden door waaroms.