Scheisse panty

Het is weer zover. Lange sokken onder je jurk of (broek) rok worden nu echt te koud, dus tijd om die panty’s en maillots weer uit de kast te trekken. Als klein kind had ik er een gruwelijke hekel aan. Dus ja, ik was diegene die naar school ging met een broek aan, en daarover een jurk of rok. Want die scheisse panty, daar kreeg je mij dus niet in. Nu vind ik ze heel wat beter om te dragen, maar hey de keuze is dan ook heel wat ruimer en ik heb uitgebreid onderzoek gedaan in de afgelopen jaren tot ik de panty’s had gevonden die mij bevallen.

Mijn advies:

Pasvorm

-        Koop panty’s altijd een maat te groot. Zit lekkerder bij de bovenrand en bij je kruis.

-        Neem de tijd om jouw pasvorm te kiezen. Want tegenwoordig hebben ze zoveel soorten die iets up pushen. Bij de buik. Of bovenbenen. Of onderbenen. Of weet ik veel waar bij je benen, billen of buik. Je grist zo de verkeerde uit het schap.

-        Tip om een panty te kopen met een lekkere dikke bovenrand.  Zit echt zoveel fijner geloof me. Krijg je niet zo’n snijrand als je gaat zitten bij je buik.

- Mijn vriendin zet altijd wat horizontale knipjes in de rand van haar panty, gaat ie nog soepeler van zitten.

Materiaal en kleur

-        Let erop dat het niet zo’n zweetding is. Een panty zit op je huid. Net als je ondergoed. En je ondershirt. Dat moet lekker zacht en ademend zitten. Anders zweet je je na elke fietsbeurt of renpartij naar de bus een ongeluk. WIL JE NIET!

-        En ga eens niet voor zo’n saaie zwarte (heb ik jarenlang gedragen tot ik daar genoeg van kreeg). Wil je het rustig houden, kies dan voor grijs. Of zwart met een stippel.

Functie

-        Ja jou warmhouden natuurlijk. Maar soms heel elegant om te zien en dan heb je wel koude voeten. Draag dan sokken in je laarzen. Over je panty. Want comfort is wel echt fijn.

-        Wil je je benen nu echt laten opvallen, kies dan voor een print. Of een felle kleur. Of ga al de way voor een glitter geval.

-        Zin in langere benen, kies voor een exemplaar met lengtestrepen.

Aantrekken

-        Niet even vlug vlug vlug. Die ladder springt er spontaan in. Neem er je tijd voor. Zorg dat je nagels geen haakjes hebben. Doe je ringen en armbanden af. Zorg ook dat je schoenen, jas of je rok geen scherpe randjes hebben die langs de panty kunnen schuren.

- En pas erop dat ie goed zit bij je voeten in en in je kruis. Ga je je namelijk bewegen en zit ie scheef, dan weer is de kans op ladders groter.

Onderhoud

-        Was je panty’s apart in een zakje of even met de hand. Laat hem drogen aan het rek (pas weer op met scherpe randjes).

-        Zit er een gaatje in, gebruik dan wat doorzichtige nagellak om het gat te dichten.

-        Zie je een klein haakje, maak je handen een beetje vochtig en strijk zachtjes over het haakje om de haak weer in de panty mee te strijken. Vaak gaat het haakje dan weer mee in de weving.

Echt helemaal stuk, wat nu?

-        Ja ik koop er dus altijd meteen 2. Ik ben zo iemand die snel een ladder of gat in haar panty weet te krijgen zelfs als ik stil zit.

En dan knip ik dus gewoon het been eraf waar het gat in zit. Tot ik de volgende kapot maak. Daar gaat dan ook t been vanaf en hoppa, ik heb weer 1 heel exemplaar.

-        De kapotte gebruik ik ook nog vaak verder. Hoe? Kijk maar naar dit artikel voor inspiratie.

Swedish stockings hergebruikt de panty weer voor andere doeleinden. Die kun je dus gewoon terugsturen. Krijg je bovendien korting op je volgende aankoop.

Heb je nog vragen, laat het me weten. Show me them legs!!