Wat stijladvies voor jou kan doen.

Vandaag een blog van tekstschrijver en redacteur Marloes die een fijn blog schreef over een stylingsessie met mij. Ze schrijft: "Boek gewoon meteen een volledige sessie met deze vrouw. Geloof me, haar advies is elke minuut en elke euro waard als je erachter wilt komen in welke kleding jij je nou echt jezelf voelt."

Meer weten, lees hieronder verder.

"Duurzaam winkelen is helemaal niet moeilijk

Hoe goed stijladvies jouw kijk op kleding voor altijd kan veranderen

Een paar maanden geleden leerde ik stijlcoach Chiara a.k.a Indiaan in je kast kennen bij LENA the fashion library. Ze gaf me 30 minuten gratis stylingadvies en tips om duurzamer te winkelen. Nooit gedacht dat een half uurtje zoveel impact kan hebben.

Weg ermee

Chiara inspireerde mij om mijn kledingkast op te ruimen. Met pijn in mijn hart gooide ik mijn favoriete bloemetjes-jumpsuit op de weggeefstapel. Na bijna tien jaar kon het echt niet meer, mijn borsten puilden eruit. Not pretty. De kans dat mijn buste er ooit weer in pas is nihil, dus weg ermee! Ik weet het, spullen wegdoen is lastig maar zoals Chiara zegt: Waarom zou je kleding dragen waar je je niet prettig in voelt?

Winkelen in eigen kast

Na mijn opruimsessie wist ik niet wat ik met mijn weggeefstapel moest dus na een paar maanden lag die stapel er nog steeds. Gelukkig maar want inmiddels had ik ook een duurzame shopping-tour gedaan met Chiara. Ze had het over winkelen in eigen kast en ineens kreeg ik een ingeving. Die super favoriete jumpsuit die ik nooit meer aan zou kunnen kon ik heus nog wel aan. Als broek! Ik voelde me zó trots toen ik met mijn ‘nieuwe’ broek op pad ging en nog complimenten kreeg ook.

Duurzaam winkelen

Als je dacht dat ik inmiddels wel eens uitgeleerd was na ‘slechts’ twee uur inspiratie van Chiara, vergeet het maar. Tijdens de shopping tour in lovely Amsterdam West nam ze ons mee naar de reizende winkel Emporium of Wonders. WOW! Deze winkel is echt een schatkamer, niet normaal. Overal kleur, mooie printjes en heel veel leuke tweedehands/vintage kleren. Maar ik ging op vakantie en we moesten ons campertje nog inpakken dus ik had geen tijd om te passen. Niet erg want je kunt ook winkelen om inspiratie op te doen en niets te kopen (nog zo’n gouden tip van Chiara).

Maat is maar een nummer

Een paar bloedhete weken later was het tijd om terug te gaan naar Emporium of Wonders. Aangezien het bijna nooit zo lang zó warm is in ons kikkerlandje had ik simpelweg te weinig geschikte kleding voor deze temperaturen. In de winkel viel mijn oog meteen op een jurk met een geweldige bloemenprint maar ik dacht dat de halslijn niet bij mij zou passen en dat ie te lang zou zijn. Na drie rondjes in de winkel besloot ik toch te gaan passen en hij zat helemaal super. Een mooi riempje erbij, helemaal af. Zo zie je maar dat je kleding echt moet passen om te zien of het iets is of niet. Thuis kwam ik erachter dat de jurk maat 47 is (en ik heb maat 38/40). Ik laat me dus nooit meer afschrikken door zo’n nummertje op een label.

Boek gewoon meteen een volledige sessie met deze vrouw. Geloof me, haar advies is elke minuut en elke euro waard als je erachter wilt komen in welke kleding jij je nou echt jezelf voelt.