Voor wie ben jij een rolmodel?

He lieve vrouw, die dit leest. Hoe denk jij nu over jezelf? Ben je blij met jezelf? Draag jij uit wie je wilt zijn? Zit jij goed in je vel? Durf jij de wereld the real you te laten zien?

Zo niet, mag ik je dan even een hele harde schop onder je billen geven? Doe er iets aan!!!!
'En waarom dan wel Chiaar', denk je misschien nu? Omdat jij een voorbeeld functie hebt. Voor je kinderen als je die hebt en anders voor je nichtjes, buurmeisjes en ander klein grut dat rondhuppelt in jouw buurt.
Zij kijken naar je op, zij doen je na, zij leren van jou. Jij bent hun grootste inspirator, voorbeeld en hun alles.
OF JE DAT NU WILT OF NIET. Mmmmm best wel een reality check toch? Want wens je hen niet het beste toe? Dat ze durven. Dat ze er mogen zijn.

Ik heb zoveel vrouwen mogen helpen in hun kast en als ik ze dan vraag wie hun grote voorbeeld is in hun leven, wordt er altijd een vrouwfiguur genoemd als: mijn moeder, mijn oma, mijn tante, mijn grote zus en of mijn buurvrouw.

Als ik naar mezelf kijk is dat ook zeker het geval. Ik ben van jongs af aan enorm geïnspireerd door mijn moeder en mijn oma. Dat schrijf ik ook op mijn site: "Ik struinde als meisje met mijn moeder stoffenmarkten af om onze eigen kleding te maken. Sieraden en lipstick hoorden erbij. Mijn oma was een rolmodel met een fantastische eigen stijl met kleurrijke creaties, prints en grote zonnebrillen."

Ik probeer elke dag Jonah en Yael bij te brengen wat de generaties vrouwen (en mannen) voor ons hebben gedaan, wat voor voorbeelden zij waren, zodat wij kunnen doen in vrijheid wat eerst niet kon.

Dus, mijn advies: Wees jezelf, en laat dat zien. Een mooier voorbeeld voor anderen, wie dat ook zijn, kun je niet zijn. Je kunt er de volgende generatie nog zoveel mooier en beter mee maken.

_Fash Rev Copyright Rosa van Ederen no7.jpg