6 tips om te winkelen in je kast!

Ben jij zo dol op winkelen en zou je dat ook thuis willen doen? Denk dan eens aan jouw favoriete winkel. Ha en nu ga je fijn die winkel thuis creëren, in je eigen kledingkast met behulp van mijn onderstaande tips:

1. Hang je kleding overzichtelijk. Item bij item, kleur bij kleur. Zie je nu echt al je kleding in 1 oogopslag? Hangen er geen twee of drie items op dezelfde hanger (heeft bijna iedereen hoor, no worries).

2. Maak ruimte tussen de kleding. Gebruik hangers die voor jou werken en voor de ruimte in je kledingkast. Wist jij dat er wel tig verschillende functionele hangers zijn zoals gewatteerde hangers, broek,- en rokhangers, t-shirt hangers, hangers met verdiepingen en ook dat je wollen kledingstukken beter niet kunt ophangen? En werk jij net als ik met kledinghoezen voor die hele precaire kledingstukken? De mijne zijn lekker knalroze bovendien.

3. Zorg dat als je iets van een stapel pakt, dat niet meteen die hele stapel omvalt. Misschien werkt het rollen van je kleding of het achterelkaar harmonica-en van je kleding beter voor jou?

4. Let op goede verlichting die jouw kledingkast verlicht en dan ook die hoeken achterin je kast. Richt een pashoek in daar waar jij je aankleedt in je kamer met een spiegel die waanzinnig vet is en het ook doet (die dus niet vervormt, of dat je spiegel zo klein is dat je jezelf voor de helft ziet of dat je ergens op moet staan om jezelf van kop tot teen te kunnen bewonderen). En heb je een mooie hoek in je kamer, zet dan 2 spiegels tegen elkaar, dan zie je meteen je achterkant en je voorkant tegelijk.

5. Hoe berg je je schoenen en accessoires op? Liggen ze voor het grijpen? Zie je ze meteen als je je kast induikt? Misschien handig om je shawls meteen bij je jassen te hangen en je dagelijkse sieraden bij je nachtkastje (niet in de badkamer, veel sieraden kunnen niet tegen vochtige lucht).

6. Heb je de mogelijkheid om de kleding die je die dag gedragen hebt even uit te hangen? Dat ze even kunnen luchten en de kreukels bijna automatisch verdwijnen? Er zijn allerlei foefjes om je kleding fris te houden. Een broekpers, een wasrekje in de tuin of op het balkon, een nachtje in de vriezer, wat ook werkt voor jou: altijd fijner dan de stoel waar de kleding berg sneller groeit dan je wilt en je kleding gewoonweg vergeet.

Ja best wat stappen hè? En dit vind je misschien niet de leukste klus van de wereld. Maar zo creëer je wel je eigen inspirerende plek. Een plek waar je voortaan elke dag met plezier naar toe gaat en je outfits bij elkaar winkelen een stuk makkelijker wordt. Opdat je weet dat jij binnen een paar minuten aangekleed bent. En gebruik maakt van alles dat er in je kledingkast ligt en niet alleen de truien die bovenop liggen of de jurken die vooraan hangen.

Oja en mijn kledingkast is echt geen strak getrokken geval hoor. Maar open ik de deuren dan liggen mijn kleren daar echt zichtbaar te roepen: 'Pick me, pick me!' En vind ik het altijd moeilijk kiezen uit mijn parels.

En heb je geen zin in dit alles, ik ben te boeken. Doe ik het allemaal lekker voor je. En laat ik je zien hoe ik het doe, zodat je het voortaan zelf kunt.