Elke dag hetzelfde aan, elke dag er toch anders uitzien. Hoe doe je dat?

Als inspiratie voor je outfits deze week: Hoe kun je nu elke dag van de week een outfit aantrekken die precies hetzelfde is en er toch elke dag anders uitzien? Daar zijn een aantal trucs voor en ik noem er hieronder twee.

1.  Ga kledingstukken die je aantrekt aanpassen aan jouw lijf. En neem dan elke dag een ander lichaamsdeel als uitgangspunt.

Stroop je mouwen omhoog en of neem je jasje tijdelijk in aan de achterkant en zet vast met een veiligheidsspeld aan de binnenkant (met deze twee voorbeelden creëer je meer taille).

 

En stel jij hebt een rok aan, trek die rok hoger dan dat ie nu zit. Tot onder je borsten of juist lager dat de rok net blijft hangen op je heupen. Of kies je voor een broek, rol die broek op. Wat gebeurt er met je verhoudingen van je lijf? Tip: de verschillen zie je nog beter als je foto’s maakt. Foto 1 met de broek normaal aan. Foto 2 als je de broekspijpen opstroopt. En nu ga je de twee foto’s met elkaar vergelijken. Wat zie je gebeuren?

Dan verder: Kijk goed naar het kledingstuk: zitten alle details van het kledingstuk precies op die plekken die jij graag extra wilt benadrukken in je silhouet? Details zoals de sluiting, de naden, de pasvorm, de print. Of krijg je nu net de aandacht waar het niet wilt? Wat kun je dan aanpassen?

2. Ga werken met accessoires. En dat kunnen sieraden zijn, make up, je haar, tatoeages, schoenen, knopen, moedervlekken, kortom JOUW persoonlijke unieke accessoires. Eigenlijk zijn accessoires jouw kleine unieke accenten die jouw verhaal (kunnen) vertellen en als je ermee varieert vertel je elke dag een ander verhaal.

Ik werk bijvoorbeeld vaak met mijn tatoeages, die laat ik zien maar steeds een andere. Ik plaats regelmatig buttons op colberts. Daarbij wissel ik af met mijn ringen, mijn felle lipsticks en de vorm van mijn pony.

Wil je nu meer over weten over dit onderwerp, nodig mij uit in je kast!

En verder veel plezier met het afwisselen van je outfits en toch elke dag hetzelfde aan te doen.