Hoe maak je je outfits eigen? deel 2

2. Style met accessoires.

Accessoires, dat kunnen sieraden zijn, make up, je haar, tatoeages, knopen en moedervlekken. Eigenlijk zijn accessoires jouw unieke accenten die jouw verhaal (kunnen) vertellen en die je al bij je draagt of die je kunt toevoegen.

En het leuke hiervan is; deze kun je makkelijk wisselen. Zoals je haar: wil je veel van jezelf laten zien, draag je haar dan los en verf bijvoorbeeld een lok in een totaal andere kleur. Vind je loswapperend haar irritant, onderzoek dan eens of mooie spelden iets voor jou zijn. Mix en match daarbij, dus een rock en roll speld samen met een speld vol diamantjes kan tof werken. Je tatoeages of sproeten: draag eens een doorschijnende top om deze aandacht te geven of kleding met uitgesneden stukken. 

Qua makeup: Gebruik die paarse eyeliner nu eens als lipstick. En lak eens 3 nagels rood en 2 met goud. Ik heb zelf 2 masterclasses makeup gevolgd om te onderzoeken wat ik leuk vind om te gebruiken aan makeup (ik val vooral voor felle lipstick). Misschien heb jij een vriendin die handig is met make-up, vraag eens om tips! Hoppa!

Denk eens aan de knopen op je colberts. Die kun je zo laten zoals ze uit de winkel komen, of je kunt de antieke knopen van je oma er op naaien. Voeg broches toe aan je hoed of verander de riem van je jurk en gooi er 2 aan elkaar vastgemaakte kettingen omheen.

 3. Combineer verrassend.

De verrassing kan in je kast liggen of erbuiten. Dus voor onderstaande tips; duik ook eens in de kast van een ander. Om die kledingstukken te vinden waar jij nooit je geld in zou steken. Ga ervoor, misschien is dit wel de hele leuke tijdelijke toevoeging aan je kast waar je naar op zoek was. Waar kun je dan op letten?

Kleur: Er zijn vast kleuren die je niet zo snel bij elkaar zou aantrekken. Of dat je print op print op print combineert, zoals een ruit bij een stip bij een bloem. Ga ze toevoegen aan je outfit. En dat hoeft niet groot als een groene trui op een rode broek. Dat kan ook een rode outfit zijn met slechts een groene sok. Of een bloemengilet met een geruite riem erbij. 

Stijl: En bij de combinatie jurk en colbert denk je misschien: pump erbij. Maar wat als je nu eens gaat voor een stoere schoen? Of juist bij die jeans een glitterblouse naar je werk. Zoek de uitersten op van 2 werelden op en gooi dat juist in 1 outfit.

Pasvorm: Bekijk je kledingstukken aan de hand van de vormen die ze gegeven zijn. Ga je voor een tegenstelling of juist voor een overeenkomst als je een totale outfit samenstelt van hoofd tot teen? Vergeet eens kleur en stof, maar selecteer puur op de vorm van je kleding en speel!

Stof: Qua stoffen kun je óf volledig in 1 stof gekleed gaan of allemaal verschillende stoffen bij elkaar aan trekken. Wat is voor jou normaal om te doen en wat als je dat nu eens niet doet maar het tegenovergestelde?

Wil je meer tips, dan kun je me boeken!