5 manieren om je winkel thuis te creëren

Je garderobe vind je helemaal te gek. Je kent je stijl, de kledingstukken passen bij jou en combinaties maken gaat je soepel af en toch….

Elke dag sta je weer voor die kast en zie je hetzelfde. En jij, jij houdt van afwisseling. Van geprikkeld worden, van excitement. En nee, dat wil je niet bereiken door voortdurend nieuwe kleding aan te hoeven schaffen. Hoe kun je je laten inspireren door je kast zodat winkelen in je kast weer leuk wordt?


Ik krijg deze vraag regelmatig van mijn kastsessie vrouwen een paar jaar na een kastsessie. En van de week stuurde mijn klant Juliette mij deze vraag.

Dus voor Juliette én voor jou deel ik vijf van mijn 15 tips.

5 tips om je eigen winkel thuis te creëren

Tip 1: Lees mijn blog winkelen in je kast

Tip 2: Hang je kleren op kleur in je kast. Dus alle blauwe broeken leg je bij elkaar. Alle zwarte truien verzamel je op één plek. Alle groene jurken hang je bij elkaar. Je krijgt rust in je kast, een kleine selectie in het geheel van je totale garderobe. Kijk wat dat met jou doet. Terughangen zoals het hing kan altijd nog.

Tip 3: Voeg je accessoires toe aan je kledingstukken in je kast. Of je die accessoires nou wel om doet bij de outfit of niet, dat is niet eens het doel. Het gaat erom dat je in mogelijkheden, in lagen gaat leren kijken naar je kast.

Tip 4: Leg inspiratie afbeeldingen in je kast. Ik selecteer elke paar weken boeken en foto’s die ik heb en die leg ik in mijn kast. Als ik in de ochtend geen zin heb om zelf na te denken over combinaties, dan sla ik een boek open en pik ik eruit wat me aanspreekt. Die afbeeldingen kunnen ook foto’s zijn van eerder gemaakte outfits, ikzelf gebruik vaak kunstfoto boeken.

Tip 5: Hang elke week een paar kledingstukken apart. Haal ze letterlijk uit je kast en hang ze op aan een rails, ladder of extra rekje. Dit kunnen kledingstukken zijn die je moeilijk vindt te combineren, niet aandurft of die wat lastiger te dragen zijn door details, kleur of materiaalgebruik. Door deze kledingstukken te isoleren van je overige kleding, raak je er meer aan gewend en kan dát je weer verleiden ze aan te trekken.

Tip 2 t/m 5 heb ik hieronder weergegeven in foto’s van mijn eigen kast.

Wil je meer tips, dan kun je mij boeken. Ik laat je heel graag zien tijdens mijn kastsessies of als ik met jou ga winkelen hoe je thuis je eigen winkel kunt creëren.