Creëer je eigen label

Een kledingstuk heeft een label. Daar staat op hoeveel het kledingstuk kost als je het koopt of hoeveel punten het waard is als je het swapt. Op dat label staat ook informatie over hoe het kledingstuk te wassen en wie het heeft gemaakt. Oja en de maat staat er ook op vermeld.

Labels kijk ik niet naar

Ik heb als stylecoach per week honderden kledingstukken in mijn handen. En ik kijk nooit naar labels. Hoeveel een kledingstuk kost interesseert me niet. Hoe het kledingstuk te wassen is ook vaak informatie uit het jaar nul en wassen doe ik bovendien amper (ik gooi veelal mijn kleding in de vriezer, werkt kneitergoed en is duurzamer voor mijn kleding). Wie het heeft gemaakt vind ik ook niet boeiend, ik heb niks met merken. En de maat, die informatie sla ik helemaal over. Ik zie zo op het oog wel of ik met mijn lijf, dat per lichaamsdeel varieert tussen de maten XS en XXL, iets met de kledingstuk kan.

Waar kijk ik wel naar? Ik kijk puur naar het stuk dat ik in mijn handen heb. Ik let op ambacht, kwaliteit, details, comfort, schoonheid, kleur, print en stijl.

Labels in het dagelijks leven

In mijn verdere leven kijk ik ook niet naar labels. Labels die op mensen worden geplakt bijvoorbeeld. Ik vorm zelf mijn mening wel. Dat zit hem niet in wat iemand aanheeft (ik vind de zin: ‘De eerste indruk telt’ zo vreselijk. Soms heeft iemand een tweede, derde of vijfde indruk nodig om te verbinden met mij). Het zit hem in een vibe die om iemand heen hangt. Hoe iemand beweegt. Wat voor verhaal vertelt iemand? Hoe vat je dat samen in een label? Ik ga het proberen bij mijzelf.

Chiara in een label, wat krijg je dan?

Colombiaans geboren, Nederlands opgevoed, voelt zich geen van beide 100%, huilt als ze een prik krijgt bij de tandarts en heeft daarnaast 9 tatoeages. Ze haat sporten, maar kickboxen veroverde haar hart. Ziet er beeldschoon uit in donkerblauw, draagt dat nooit en is vooral in roodtinten te zien. Geboren in de bergen, woont nu in één van de platste landen van de wereld. Is duurzaam tot op het bot en houdt daarnaast van keihard scheuren in een auto door de bergen. Droomt van een evenwichtig leven en weet daarnaast dat ze dan dood zal gaan van verveling. Hoe ouder ze wordt, hoe meer puberale acties ze uithaalt. Omringd zich tijdens haar werk graag met mensen, is in haar privé leven het liefst alleen.

Voor jou

De volgende keer als je een kledingstuk in je handen hebt, bekijk het eerst goed en voel de stof, de kwaliteit, denk aan het verhaal dat achter het kledingstuk schuil gaat vóór je het label leest.

En wat zou jouw eigen label zeggen?