Rome, waar winkel je duurzaam?

Afgelopen weekend bezocht ik Rome. Ik was er eerder geweest, toen bekeek ik veel musea. Dit keer had ik geen plan, behalve dan te genieten van de verschillende wijken. En zo kom je dan slenterend door wat leuke buurten een heleboel duurzame winkels tegen. En toen werd dit blog geboren.

Mijn nummer 1 tip:

Loop overal naar binnen. Je weet gewoon echt niet wat je tegenkomt. Ik stond voor winkels die heel wat tofs beloofden in de etalages en die één grote teleurstelling bleken te zijn. En ik stond voor winkels waarvan ik dacht dat ik het assortiment ook in Amsterdam zou kunnen vinden. Maar nee, ik vond heel veel mooie unieke kwalitatieve kledingstukken voor zachte prijzen.

1.Humana Vintage, ze hebben 3 vestigingen in Rome. Ik stond ervoor en dacht echt: Same old same old. Ik ben er toch naar binnen gestapt en werd verrast door de goede diverse kledingstukken die ik tegenkwam. Volop tweedehands vintage rokken, broeken, truien, jurken en jassen zag ik van goede kwaliteit, schoon, netjes en inspirerend gesorteerd. Prachtige wollen winterjassen voor 35 euro en geweldige jurken voor 17 euro.

2. Le Gallinelle Abito, een beeldschone selectie aan unieke kledingstukken, upcycled en ontworpen door de eigenaresse die ik tegenkwam in de winkel. Daarnaast een kleine selectie aan vintage designer kleding. Het ene item nog gaver dan het andere en het personeel wat er rondliep vond ik ook heel inspirerend. Ze waren superorigineel gestyled, ieder heel verschillend, ik bleef kijken. Leuk detail dat er ook kunst en een bar op dezelfde locatie zit en ze zijn tot middernacht geopend.

3. MMC, een mix van nieuw en upcycled items, en een deel uit het persoonlijk archief van de eigenaresse zelf vertelde ze. Prachtige stoffen. Je vindt er hele fijne items en toffe accessoires.

4. Retro, de man die in de winkel stond vertelde dat hij interieurstyling had gestudeerd, maar dat zijn hart uitging naar mode, sneakers. Nu mixt hij die twee, want elk hoekje van de shop was zorgvuldig samengesteld op thema en historie. De winkel bestaat uit 3 delen, waarvan het achterste deel vintage is. Zijn inbreng vertelde hij, de eigenaar had er voor open gestaan dat die hoek er kwam. Je vindt er super zeldzame sneakers, elk met een eigen verhaal. Ik was dol op de styling, de Star Wars sokken. en de kleine oude flipperkasten

5. Fabio Piccioni, je vindt er hele mooie vintage en nieuwe sieraden, allerlei stijlen, van druk tot minimalistisch van over de hele wereld. Elke centimeter van de ieniemienie winkel was benut. Ik had er een dag kunnen rondbrengen en ik zou blut zijn geweest als ik alles had gekocht wat ik mooi vond. Locatie: via del Boschetto 148.


Ik ging overigens naar Rome en wist dat ik al mijn geld wilde besteden aan ervaringen. Niet aan kleding. Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en uiteindelijk na het bezoeken van 26 winkels een vintage rok en vest meegenomen. Laat je inspireren, geniet van de fantastische stad, haar cultuur plus haar mensen.