3 tips hoe te stylen met je lijf!

Onszelf aankleden en vervolgens stylen doen we met ons lijf. En ik vind dat we dat van jongsaf aan verkeerd aangeleerd hebben gekregen. Ik leg het je uit:

Aankleden, hoe het ook kan.

De focus wordt bij kleding aantrekken als eerste gelegd op de ogen. Als je bijvoorbeeld een broek aandoet wordt er gezegd: “KIJK naar die broek, hoe staat die op je lijf?” ”ZIE deze combinatie broek met trui, hoe vind je die?” “ZOEK op Pinterest plaatjes waar jij van aan gaat.”

Hierbij wordt voorbijgegaan aan waar je als eerste op zou kunnen letten. Namelijk wat het kledingstuk, de broek uitademt. Wat zegt je intuïtie, wat voor buikgevoel krijg je als je het kledingstuk in je handen hebt? En daarbij komt dan meteen het volgende deel van je lijf aan bod dat je gebruikt. Namelijk hoe VOELT de broek, of hoe VOELT de combinatie aan je lijf. Gebruik je tast. Je hebt daar wederom je ogen niet voor nodig. Die kun je eigenlijk gewoon sluiten.

Ik geef je een oefening: trek een kledingstuk aan, sluit je ogen en ga eerst je lichaamsdelen af waar het kledingstuk zit. Je voelt vervolgens hoe de stof je lijf bedekt. Zit de broek comfortabel, zacht en soepel? Kun je alles doen wat je met het kledingstuk aan wilt doen? Kun je buigen, zitten, bewegen zonder geprik en geknel? Voel je geen scherpe randen, geen kriebel, geen ingewikkelde naad?

Hop, dan kun je verder en je hele lijf gaan aankleden. Maak een combinatie. Gebruik daarbij wederom eerst je intuïtie en je tast. Voel je je op je gemak in deze combinatie, zit het fijn?

Dan kun je nog een onderdeel van je lijf gebruiken waar je niet altijd bewust mee bezig bent. Namelijk je gehoor. Kraakt je outfit, rinkelt of knispert deze? Is dat het geval dan kan je dat op een gegeven moment gaan storen.

Ok en dan is het tijd om je ogen te gaan gebruiken. Je zicht. Hoe staat de outfit, word jij er blij van? 

Doe je ogen dicht tijdens het aankleden. Zo kun je eerst goed voelen wat een kledingstuk met je doet.

En als laatste gebruik je je hoofd. Wat denk je erbij als je de broek aan hebt? Is dit hoe je vandaag je dag wilt doorbrengen? Wat is je ervaring met deze broek? Deze laatste stap is niet te verwarren met je intuïtie. Het verschil zit hem erin dat je vragen aan jezelf kunt stellen bij deze laatste stap, dit is een bewust proces.


De volgorde van gebruik van je lijf tijdens het aankleden

Kortom, als je je gaat aankleden gebruik dan je lijf in deze volgorde:

1.Je intuïtie: buik en hart.

2. Je tast: handen en je lijf.

3. Je gehoor.

En op plek 100 je ogen en je hoofd, je kennis over en ervaring met aankleden

Ik ben benieuwd welke kledingstukken jij gaat dragen en met welke combinaties jij aan de slag gaat als je zo je lijf inzet bij het aankleden.