Waartoe nodigen je kledingstukken je uit?

Je kledingkast, je staat er elke dag voor. Soms met een goed humeur en soms ook niet. Soms als het vroeg, koud en donker is met daarbij dat je toch als geen ochtendmens bent. Soms heb je geen energie en niet zoveel zin in de dag. En toch sta je voor je kledingkast en moet daar een outfit vandaan komen. 

Als je dan die kastdeur open doet, of het gordijn opentrekt waarachter al je kledingstukken liggen en hangen: waartoe nodigen je kledingstukken je dan uit?

Mijn doel tijdens mijn kastsessies is ervoor te zorgen dat je een kledingkast krijgt die naadloos aansluit bij het leven dat je leidt. En dat gaat niet alleen om alle dingen die je doet in je leven, maar vooral ook over je gevoelens, verlangens, dromen en dat gecombineerd met die dagen dat je in de kou en donker een lekkere outfit uit je kast wilt halen.

Je kledingstukken zijn er als je het mij vraagt om jou het leven makkelijker te maken, creatiever, fijner, warmer, lekkerder, sexier, comfortabeler, edgier en alles wat jij maar ook uit het leven wilt halen. Maar ik wil zelfs een stap verder gaan. Ik wil dat je kleding je uitnodigt om die dingen te doen die je spannend vindt, die je een tikkie uit je comfortzone halen, die je uitdagen, die je net even die zet in je rug geven om wel dat te doen waar je eigenlijk van denkt: ‘Dát is voor een ander en niet voor mij.’

Ik hoor vaak na mijn kastsessies: “Ik heb die bijzondere broek naar dat feest aangedurfd en ik voelde me zo goed.” “Ik ben gaan solliciteren in die ene jurk en ik sprong er echt uit tussen de andere kandidaten.” ”Ik heb tijdens de fotoshoot mijn hoed opgezet die jij aanraadde en wat zijn de foto’s vet geworden.”

Na het lezen van dit blog wil ik je vragen om naar je kledingkast te gaan, die te openen en jezelf de volgende vraag te stellen: Nodigen mijn kledingstukken mij uit om van het jaar 2024 te maken wat ik altijd al wilde, verlangde, droomde?

Is jouw antwoord een Nee, dan weet je me te vinden.