What is your 2024 list of the bad and the ugly?

2024 is gestart. En overal lees je over goede voornemens. Of spreek je iemand die vertelt over haar goede voornemens of vraagt naar jouw goede voornemens.

Ik ben benieuwd naar jouw slechte voornemens. Jouw duistere kanten. Jouw eigenschappen of delen van jezelf waar je niet zo snel over vertelt of waar naar wordt gevraagd.

Oftewel; what is your 2024 list of the bad and the ugly? En het gaat wellicht wat ver om het woord voornemens te gebruiken. Want wie neemt zich nou voor om het jaar 2024 meer jaloers, driftig, boos, gemeen of wat ook te zijn. En tegelijk weet je dat als dat emoties en eigenschappen zijn die bij jou horen, dat ze ook dit jaar onderdeel van je leven zullen zijn.

Waarom ben ik benieuwd naar deze kanten van jou?

  • Je bent als mens niet het één zonder het andere. Je hebt als mens allerlei kanten en die maken jou samen de mens die je bent, een totaal mens.

  • Voor de minder ‘mooie’ kanten is in de wereld nooit veel plek geweest. Maar oh, wat vinden we het fijn als we over deze kanten kunnen praten. Wat lucht dat op, wat geeft dat een bevrijding. Door er over te praten met andere merk je bovendien dat je niet alleen bent en kun je ook overleggen, als je er van af wilt, wat een ander doet om daar aan te werken.

  • Wie of wat bepaalt wat minder mooie kanten zijn? Ik heb een aantal eigenschappen die bijvoorbeeld mijn oma not done zou vinden, nou ze hebben me heel wat opgeleverd. Vaak is iets ook tijdsgebonden, generatiegebonden, leeftijdsgebonden etc.

  • En als laatste denk ik dat als de druk eraf gehaald wordt, dat het dan allemaal wat minder groots wordt. Als het vergrootglas en het stiekeme ervan af worden gehaald, dan maakt dat het leven leefbaarder.

Tijdens mijn kastsessies zijn alle kanten van jou een onderwerp van gesprek en bied ik daar ruimte voor. En vertel ik zelf ook over mijn duistere donkere kanten. Ik ben als mens razend geïnteresseerd in de rafelranden en de scherpe kanten. Je hoeft van mij niet de mooiste versie van jezelf te zijn. Die versie vind ik niet zo interessant en is niet vol te houden. Wees jezelf. Voluit en totaal.

Fotograaf: Nouveaublvck

Event: andBloom at Copertorestobar.

Chiara Spruiteigenheid