Parijs, mijn nr. 1 duurzaam winkelen tip.

Dit weekend bezocht ik met mijn vriendinnen Parijs. We hadden wekenlang geappt over welke musea we wilden bezoeken, waar we zouden gaan eten en ook welke winkels we konden bezoeken.

Om te zien waar ik ben geweest, bekijk mijn instagram account de komende dagen en weken. Er zal heel wat kleding en styling inspiratie uit Parijs voorbij komen. En om maar meteen lekker te starten geef ik je mijn nummer 1 tip die ik (her)ontdekte toen ik aan het duurzaam winkelen was ik Parijs.

Komt ie: de winkels met de mooiste etalages hadden niks vernieuwends in de winkel zelf hangen. Daar zag ik precies die kleding die ik ook weet te vinden in Amsterdam, Rotterdam of Arnhem. Rekken vol kleding met designer labels voor pittige prijzen. Vaak ieniemienie maten, vol kreukels, same old, same old en ja werkelijk prachtig smakelijk tentoongesteld en met gezellig lachend personeel. Maaaar, de winkels met de lelijkste etalages, daar waar de kleren totaal chaotisch door elkaar hingen, en de winkelbediendes er ongeïnteresseerd bij stonden… oe lala, daar heb ik parels gezien van de mooiste kwaliteit. Prachtig met de hand gemaakte jurken, borduursels op colberts, kanten tops, geweldige plooien op broeken en rokken, unieke details, en dat allemaal voor hele eerlijke prijzen.

Tja, dan moet je je dus wel zin hebben om door de buitenkant heen te kijken en te snuffelen in de kledingmassa (ik deed dat met 30 graden).

Is dat niet sowieso een levensles;

  • Nooit afgaan op de eerste indruk, de binnenkant telt.

  • Schatgraven kan dus echt een schat opleveren.

  • Moeite, tijd en energie steken in iets is lastiger dan achterover leunen, maar mennn het gevoel achteraf is zo waardevol.

  • Zoek je iets unieks, dan is vaak een unieke aanpak nodig.

  • Duurzaamheid in het leven (en dus ook bij winkelen) is volop in ontwikkeling, verwacht nog geen hapklaar brokje.