Kom schatgraven!

Schatgraven roept veelal een avontuurlijke piraat op die met een papegaai op de schouder de woeste zee de baas is, op zoek naar de ultieme schat ergens far far away. Zo voel ik me dus ook vaak als ik mag winkelen in de kast bij mijn klant vrouw. We gaan dan samen op zoek naar haar parels, we stoffen haar vergeten schatten af en laten ze weer stralen in de combinaties die mijn klant voor ogen heeft. En als zij nog wat extra schatten nodig heeft, dan adviseer ik waar ze die kan vinden. 

Ik ga dan ook 23 januari a.s. naar Delft, naar Bonbons de Marie, naar de studio van Marie Lisah die vol ligt met moois, om te praten over het opbouwen van een kledingkast met ziel, verhalen, kwaliteit en parels. Marie Lisah heeft de passie, het talent en de nieuwsgierigheid om een collectie aan te kunnen bieden aan vrouwen waar ik graag een dag in ga graven. En ik neem jou mee, LIVE via instagram en in foto’s via mijn blog.

En nog even; waarom lonkt het schatgraven mij zo?

  • De kans om iets unieks te vinden is aanwezig. Maar is er ook vaak niet. En precies dat spanningsveld maakt het voor mij zo interessant. Vind ik vandaag wel of niet een schat?

  • In vintage winkels tref ik vaak kwaliteit aan voor een heel betaalbare prijs. In normale winkels zelden.

  • Ik zie verhalen voor me, de wereld rondom mijn vondst en niet alleen een lap stof. Waar zou het item vandaan komen, wie heeft het gedragen, hoe is het gemaakt?

  • De schatten die ik de afgelopen jaren heb verzameld zijn de eyecatchers van mijn kast. Ik draag een stuk geschiedenis mee. Niet het zoveelste fast fashion item dat nieuw geproduceerd is, zielloos is, iedereen aan heeft en nogmaals van beroerde kwaliteit is.

So be there, 23 januari LIVE via instagram (en anders via dit blog later) met de geweldige Marie- Lisah.

Chiara Spruitinterview