Jas aan, jas uit. Lente, wat trek je aan?

Mirella vroeg mij hoe om te gaan met dit lenteweer en je outfits. Veel dagen starten namelijk fris met zo’n 5 graden en eindigen warmer met zo’n 19 graden. En jij, jij fietst regelmatig eerst 15 minuten dik ingepakt naar je werk en je gaat na je werk door naar het terras om de eerste lentezon mee te pakken in veels te warme kleren. Wat trek je aan?

Bedenk, over het algemeen ben je snel warm, zeker als je gaat fietsen. Kleed je dus niet te warm aan, de overgang van binnen naar buiten duurt maar even. Hieronder wat meer tips.

  1. Kies allereerst voor een onderlaag gemaakt van natuurlijk materiaal zoals bijvoorbeeld wol. Dit materiaal houd je warm lijf, maar als het warm wordt drijft het ook je lichaamswarmte goed af. Als ik praat over een onderlaag heb ik het over een shirt, maar ook je ondergoed kan al als een fijne eerste onderlaag meetellen.

  2. Je kunt daarna kiezen voor een tweede natuurlijke materiaal laag erover heen.

  3. En als derde laag, kies voor kledingstukken die je zowel open als dicht kunt dragen. Denk aan een colbert, bodywarmer, gilet en dikke vest.

  4. En een ultieme tip die vaak over het hoofd wordt gezien is: hang deze derde laag kledingstukken dus ook tijdelijk, tot de warme zomer aanbreekt, aan je kapstok in plaats van dat je deze kledingstukken in je kast laat hangen. Zo zijn ze sneller te vinden in de ochtend en makkelijker aan te trekken.

  5. Daarbij kun je een shawl dragen die warm is, maar ook dun zodat deze makkelijk in je tas kan.

  6. Zorg daarnaast dat je voeten en je hoofd bedekt zijn. Op die punten verlaat de warmte je lichaam, dus in de ochtend scheelt dat enorm als je deze bedekt houdt. En wordt het warmer, een pet stop je in je tas en sokken kun je uit doen.

  7. En dus, neem een tas mee waar je de kleding die te warm is in kan.

Wil jij vragen als deze persoonlijk beantwoord krijgen, dan kunnen we samen gaan winkelen in je kast. En heb jij nog een ultieme tip, laat het me weten. Dank voor de leuke vraag, volgende week beantwoord ik weer een vraag die ik heb gekregen.

Foto : Anne den Haan