Werktassen; soms werkt een luiertas beter!

Louise schreef mij dat ze qua werktas de tradionele tassen te saai vindt. “Doe mij maar een luiertas of een strandtas.”

Nu loop ik zelf al jaren met mijn Colombiaanse Wayuu tas rond omdat ik alle andere tassen te saai vind. En laat nu net Margriet van Monsak mij uitnodigen om een tas te komen maken in haar atelier van gered leer™.

Afgelopen woensdag was ik met mijn trouwste klant Fenna te gast in haar atelier.

Van een lap gered leer™ ontstond een tas

We startten met het uitzoeken van de kleuren van de tas. Margriet nam ons geduldig stap voor stap mee in het maakproces. en na een paar uur hadden we zelf onze tas in elkaar gezet. Ik zag hoe van een lap gered leer™ een tas ontstond, net zoals als dat met kleding gebeurt uit een lap stof. Geweldig!! En vooral ook om te zien dat als je het stappenplan doorloopt, je perfectie en angst thuislaat, je zomaar opeens een Maker blijkt te zijn. Ook met twee linker handen en totaal geen ruimtelijk inzicht. En toch…daar was mijn tas en wel 10 x mooier dan dat ik van tevoren had gedacht.

Waarom ging ik in op de uitnodiging van Margriet?

Want eerlijk, mij ging het nog niet eens zo om de tas zelf, ik had geen hoge verwachtingen van mijn eindresultaat.

Ik ging in op de uitnodiging van Margriet omdat ik mezelf wilde uitdagen.

Zou ik in staat zijn om iets te doen wat ik nog nooit had gedaan en tegelijk genieten van het proces?

Hoe zou ik me voelen over mezelf?

Nou ik kan je vertellen: ik was apetrots dat ik het gewoon ben aangegaan, ik vergat soms te ademen (zo spannend vond ik het om met zulk mooi materiaal achter de naaimachine te zitten). En ik vond het heel erg leuk om gecoached te worden in iets wat totaal uit mijn comfort zone ligt.

Fenna verwoordde het ook zo mooi: ”Ik heb nu de tas waarnaar je zoekt in de winkel, maar die je nooit kunt vinden.”

In de filmpjes en foto’s zie je het proces van stap tot stap. En voor jou heeft Margriet een leuke uitnodiging. Kom een tas maken en krijg een korting van Euro 15,- p.p. met deze code: CHIARA15. Wanneer je samen wilt komen, boek dat apart om de korting per persoon te kunnen verzilveren. Geldig t/m 30 april.