Ik ga op vakantie en neem mee...

Moeiteloos, snel en creatief combineren. Dat is wat de meeste van mijn kastsessie klanten van mij willen leren als we samen winkelen in de kast.

Eén van die momenten om daar volop plezier van te hebben is als je op vakantie gaat. Vaak heb je maar weinig ruimte in je tas of koffer, dus wat mee te nemen zodat je toch elke keer een persoonlijke en fijne outfit uit die koffer kan trekken?

Ik geef je 2 tips: Kleding is een lap stof, houd dat in gedachten als je je tas inpakt.

  1. Draag lagen. Die doorschijnende strandbroek wordt heel verassend met een mooie rok of jurk erover. En dat hemdje kan prima werken over je blouse heen als een spencer. Een lange jurk over je blouse, hoe werkt dat voor jou?

  2. De ultieme lap stof, het kledingstuk zonder naden, is je shawl. Knoop 2 shawls aan elkaar vast voor één groot exemplaar, ga naar de markt voor een lap stof of knip een kledingstuk kapot tot shawl. En knopen maar. Zo verandert elke strand outfit (badpak met shawl sarong) in een avond outfit (badpak als top met shawl als rok). En kun je een shawl aan 1 punt van je blouse los laten hangen als accessoire. Wil je lekker je haren uit je gezicht, knoop een shawl om. Of voeg een shawl toe aan je pet voor een galanter effect.

Ik schreef al eerder over mijn vakantie in bloedheet Italië waar ik vier weken rondliep in één jurk. Voor mij werkte het niet heel sterk, en ik kan me voorstellen dat jij ook wat meer keuze wilt hebben.

Wil je meer tips? Je weet me te vinden.

afbeeldingen via Pinterest